Strömmande film och media i skolan

Skolfilm är en webbaserad tjänst för strömmande media och utbildningsfilm för användning i svensk grund- och gymnasieskola och innehåller allt du behöver för att komma i gång med strömmande digitala lärresurser i undervisningen.

Skolfilm utvecklas av Skolmedia och erbjuder ett brett utbud av film och media från Sveriges ledande distributörer och producenter av utbildningsfilm komplett med e-bokläsare, spelfilm, program, podcasts, filmklipp och hela UR:s katalog – allt kopplat och sökbart på det centrala innehållet i läroplanerna.

Vårt mål är att göra det enkelt för pedagoger och elever att få tillgång till film och media som är lämpad för undervisningen. Med ett knapptryck får eleven tillgång till ett modernt och varierat lärverktyg att arbeta med i eller utanför skolan, något som tillför en ökad möjlighet för individualisering, stöd, extra resurser och ett diversifierat lärande.

Tjänsten är användarvänlig och flexibel och går att ha på egen domän eller genom skolmedia.se. Abonnemang kan tecknas av skolor, kommuner, AV-centraler och regioner.

Kvalitet och utbud

Med Skolfilm är eleverna garanterade tillgång till kvalitativa digitala lärresurser kopplade till kunskapsmålen. Vi erbjuder en samlad digital resurs med ett brett utbud av kvalitetssäkrad utbildningsfilm, spelfilm, program, e-böcker, poddar och UR.

Utbudet är uppmärkt med ämnesord och kopplingar till läroplanerna oavsett vilken leverantör som står bakom produkten. En väl utarbetad och träffsäker sökfunktion gör det enkelt att hitta bra material att använda i undervisningen. Eftersom titlarna är relaterade till varandra kan man även få tips och förslag på liknande relevanta filmer.

Vi kvalitetsgranskar och bevakar kontinuerligt utbildningsfilm från de etablerade filmdistributörerna på den svenska marknaden och väljer ut en bra, varierad och ändamålsenlig filmkatalog som håller hög standard.

Vår redaktion utvärderar filmernas tekniska- och innehållsmässiga kvalitet och hur den förhåller sig till läroplanerna. Vi kontrollerar om det finns undertexter och lärarhandledningar och granskar fakta och källor. Det innebär att utbudet ständigt hålls aktuellt och som pedagog behöver man aldrig vara osäker på källtilliten eller om man har rätt visningsrätt.

Genom vår mediekatalog ges du möjlighet att antingen göra ditt eget urval av film och media eller så kan du köpa in vårt färdiga filmpaket med utvalda titlar som omfattar utbildningsfilm, spelfilm, dokumentärer, filmer för språkundervisning och titlar för de allra yngsta.

Vår redaktion kan även erbjuda stöd och verktyg för att underlätta inköpsprocessen genom att analysera hur ert nuvarande bestånd svarar upp mot läroplanen och identifiera vilka områden som behöver kompletteras. Målet är att rekommendera bra och prisvärda filmtitlar baserat på er budget och ert befintliga filmbestånd.

Tillgänglighet och flexibilitet

Vårt system är plattformsoberoende och flexibelt och går att anpassa efter egna önskemål i samråd med oss. Vi sköter både server- och systemdrift och du kan använda Skolfilms domän eller ha en egen domän med egna färger och logotyp.

För oss är det viktigt att erbjuda en driftsäker och lättillgänglig tjänst som vem som helst ska kunna känna sig trygg med att använda och navigera i. Gränssnittet är intuitivt och det är lätt att söka, filtrera och hitta rätt resurser. Man kan också spara favoriter, sortera dem i mappar och dela med elever eller kollegor genom att länka direkt till den aktuella filmen.

Det är lätt att skapa ett eget konto och få tillgång till hela utbudet av filmer, böcker och program via dator, surfplatta eller smartphone. Det går även att logga in via Skolfederation, G Suite och Office 365.

Vi klarar stora volymer och många användare samtidigt och uppfyller kraven för tillgänglighet enligt WCAG 2.1 nivå AA.

Vår kundtjänst är öppen via telefon och e-post alla helgfria vardagar under kontorstid. Vi svarar på frågor, hjälper till med bortglömda lösenord, ger tips på filmer och tar emot önskemål om filminköp.

En flexibel och kvalitetsmedveten partner

Skolmedia startade 2008 och har idag totalt ca 220 000 elever och 75 kommuner som användare. Våra tjänster har utvecklats i nära samråd med AV-centraler över hela Sverige och vi arbetar proaktivt med skolans och lärarnas behov i åtanke.

Vi är en prisvärd och kundfokuserad leverantör med många års erfarenhet av marknaden och medietjänster i skolan.

Vår vision är att vara en trygg och stabil partner som lyssnar och utvecklar i dialog med dig som kund. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda flexibilitet med tillgänglighet och korta beslutsvägar och att tillhandahålla en driftsäker och skalbar tjänst.

Skolmedia är en del av Ingeborn Data AB och levererar tjänster för skolan till kommuner, regioner och privata aktörer över hela Sverige.

Kontakt

Thomas Ingeborn, VD
073 - 984 60 19

Besöksadress

Hagagatan 3
113 48 Stockholm